Karomvágás

A karomvágás lakásban tartott kisállataink számára egy elengedhetetlen kozmetikai és egészségügyi folyamat. A karom túlnövése szobában tartott állatoknál sűrűn előfordul. A puha talajon,szőnyegen járkálás nem koptatja körmüket, és van,hogy a napi többszöri, esetleges betonon történő séta sem segít azokat teljes mértékig visszakoptatni. Macskáknál a kaparófa segíthet, de az sem nyújt mindig megfelelő végeredményt. Ha nem vágjuk le időben karmukat azok madárkaromszerűen túlnőnek, belenőnek a talppárnába,ez már fájdalmat és fertőzés esetén talppárna gyulladást is okoz. Ugyancsak ez történik a talajjal nem érintkező farkaskörömmel is,ha nem fordítunk rá elég figyelmet.

Vágni a körmét akkor kell, ha a kutyus stabil állásban a karmokon áll,és azok tartják a testsúlyt, és nem a talp- és az ujjpárnák. Cicáknál ezt így nem állapíthatjuk meg,hiszen körmeik bőrtasakokban találhatók.

Érdemes a karomvágást minden esetben szakemberre bízni. Megfelelő eszköz, az az karomvágó olló kell hozzá,és nagyon óvatosan, kis darabok levágásával szabad csak haladni,hisz a karomban ér és ideg fut,így ha túl sokat vágunk fájdalmat és erős vérzést okozhatunk,ami a talajjal érintkezve a megfelelő kezelés elmulasztása esetében akár el is fertőződhet.

Zsebcsont

Ajánló

Kellemes, otthonos környezetben várunk mindenkit szeretettel.

Cica kozmetika

Cica kozmetika

A macskák bõr- és szõrzet felépítése nagyon hasonlít a kutyáéhoz,annyi eltéréssel,hogy a macskák bõre..

Tovább
Fürdetés

Fürdetés

Kisállataink, akár csak mi is, bizonyos idõközönként igénylik a fürdetést, rendszeressége függ a kisállat fajtájától..

Tovább
Nyuszi kozmetika

Nyuszi kozmetika

Nagyrészt ugyanazon feladatok végezhetõk el rajtuk mint kutyusainkon és cicáinkon, ami különösebb odafigyelést..

Tovább
Fel